
شرکت بازرگانی نوین در راستای اطلاع رسانی مقالاتی در مورد روغنها در سایت خود حهت استفاده همکاران ارایه مینماید.به امید اینکه مورد رضایت و استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.
روغن خام گياهي:
منظور از روغن گياهي روغني است كه منشا آن گياهي باشد.كه عموما شامل روغنهاي خام سويا ، آفتابگردان و كلزا ميباشد
اين روغنها همگي بر اساس جداول NRC انرژي معادل ٨٩٦٠ و عدد پراکسید متغیر که از ۱ میتواند شروع و نسبت به میزان اکسیداسیون ان حتی به بالای ۵۰ نیر برسد.ولی این عدد تا ۱۰ کاملا مجاز و بدون مشکل برای مرغان سالم میباشد ولی در گله ای که درگیر بیماری باشد میتواند به عنوان عامل تشدید کننده نمود کند.
کارخانجات روغنکشی، تولید کننده روغنهای خام میباشند که بسته به اینکه لوبیا سویا، تخمه افتابگردان، یا کلزا ماده ورودی انها باشد روغن سویا یا افتابگردان و یا کلزا تولید و روانه بازار میکنند.
این روغنها بصورت خام هستند (مناسب جهت مصرف طیور) و برای استفاده جهت انسانی منتفل به کارخانجات تصفیه روغن میشوند و پس از جداسازی اسیدهای چرب ازاد و رنگبری و بوگیری و صمغ گیری و لردگیری اماده بسته بندی برای مصرف انسان میشوند.
مشخصه اصلی و اسانترین ازمایش برای خام بودن روغن قرار دادن مقدار کمی از ان در یخچال است.
روغن خام تا دمای ۱۰- کاملا مایع (۱۰۰٪) میماند و بعد از ان نیز بصورت پلاسمایی و نهایتا جامد میشود. اگر روغنی خرید کردید که در دمای منفی ۱۰ ۷۰٪ مایع و الباقی جامد بود این به ان معناست که ۷۰٪ روغن شما خام و الباقی روغنهای متفرقه میباشد.
همچنین در ازمایشگاههای تخصصی دام و طیور با استفاده از ازمایش عدد یدی یا ازمایش GC بصورت علمی میتوان کیفیت روغن را مشخص کرد. قابل ذکر است انرژی حدود ۹۰۰۰ یا پراکسید زیر ۱۰ دلیل مناسبی برای خام بودن روغن نیست.
ازمایش عدد یدی که برای روغنهای خام سویا و افتابگردان و کلزا عددی بین ۱۲۵ تا ۱۳۵ را باید نشان بدهد.
ازمایش GC که پروفایل روغن را مشخص و با مقایسه با پروفایل روغنهای خام ترکیب روغن مشخص میشود.
توجه :
در تابستان که به علت دمای بالای هوا مشکل جامد شدن روغن وجود ندارد و روغنها در دمای معمول مایع هستند سودجویانی هستند که روغنهای ضایعاتی را با روغن خام ترکیب و به اسم روغن خام خالص میفروشند.
قابل ذکر است که روغن خامی که از کارخانجات روغنکشی یا حتی بصورت وارداتی خرید میکنید حاوی ۱ تا ۲ درصد لرد میباشد (لرد قسمتی از خود دانه روغنی میباشد که طی فرایند روغنکشی معمولا در روغن باقی میماند)
رنگ روغن:
رنگ روغن سویا در طیف زرد تا قرمز روشن و کاملا شفاف میباشد.
روغن افتابگردان دارای رنگ زرد کاملا روشن و دارای حاله ای است که مربوط به وکس ان میباشد که با نشست روغن جدا میشود.
روغن کلزا نیز رنگ سبز روشن دارد
میزان مصرف روغن:
اصولا میزان مصرف روغن در مرغهای گوشتی و تخمگدار روی کیسه های کنسانتره ثبت و بر همان اساس باید روغن با ذرت و سویا و کنسانتره ترکیب و مصرف شود. مگر اینکه ترکیب کنسانتره توسط مهندس یا دکتر فارم تنظیم شود که در ان صورت میزان روغن نیز توسط ایشان مشخص خواهد شد. این میزان بین ۱۰ تا ۵۰ کیلو در تن متغیر است.
روغن ویژه طیور:
روغنهایی که به اسم روغن ویژه طیور در بازار فروخته میشود تغریبا بصورت ۱۰۰٪ به هیچ میزان روغن خام ندارند و ترکیب انها میتواند شامل موارد ذیل شود.
۱)روغن فست فودی:
این روغن مرسوم ترین روغن ویژه طیور میباشد که از جمع اوری روغن فست فودها و مراکز سرخ کردن سیب زمینی و کارخانجات چیپس و کیک و … جمع اوری و با یک فیلتر فیزیکی ساده مانند طوری ضایعات محلول جمع و روغن حاصل فروخته میشود.به علت قیمت مناسب و رنگ مشابه روغن سویا مصرف ان کم نیست.به علت سرخ شدنهای متمادی پراکسید بالایی دارند.
۲)روغنهای ضایعاتی کارخانجات تصفیه روغن:
میتواند شامل اسیدهای چرب درجه ۱ که رنگی کاملا مشابه روغن خام ولی با درجه انجماد حدود ۱۵ درجه مثبت و یا روغنهای ضایعات حاصل از تصفیه باشد.
۳)روغن های پیه مرغی:
در شرایطی که روغن پیه مرغ ارزان است از چربی مرغ و پوست مرغ حاصل و مصرف زیادی دارد و تصفیه شده ان بوی اندک که با اسانس از بین میرود و رنگ زرد بسیار شفاف و زیبایی دارد ولی درجه انجماد ان حدود ۱۵درجه مثبت میباشد.در صورتی که مرغی که این روغن از ان گرفته شده درگیر بیماری بوده باشد و روغن بصورت علمی تصفیه نشود عامل انتفال بیماری میباشد.
۴)روغن سالامبور:
روغن حاصل از چرم میباشد.بوی بسیار زننده و تندی دارد و یصورت ترکیب با روغتهای دیگر قابل مصرف میباشد.
۵)روغن استخوان:
از جوشاندن استخوان حاصل که نسبتا روغن سنگینی است و زود جامد میشود.
لطفا ما را با نظرات و پیشنهادات خود همراهی نمایید
تالیف و گرداوری:
محمد علی اکبری کارشناس ارشد علوم دامی .مشهد.مدیر عامل شرکت طیوران زرین اریانا با نام تجاری بازرگانی نوین
۹۸.۰۷.۲۸
https://t.me/novincommercial
https://instagram.com/novin_commercial